slide5.jpg


smeedijzer traphekBij de restauratie van monumentale panden komt er nog veel smeedwerk te voorschijn dat gerestaureerd of vernieuwd moet worden. Reguliere constructiebedrijven voeren geen smidswerken meer uit en daarom is smederij Kouwenhoven een begrip in de aannemerswereld in en om Amsterdam.

Denk hierbij o.a. aan het herstel van topgevelverankering, doorvalbeveiliging, gevelankers en hijshaken. Wij maken deze naar bestaande modellen of geheel naar wens van de opdrachtgever.


Uiteraard kunt u bij smederij Kouwenhoven ook terecht voor smeedijzeren stoephekken.
Een degelijk stoephek siert de gevel, daarom let Monumentenzorg Amsterdam er goed op dat er niet allerlei vreemde balusters geplaatst worden. Hierbij werkt smederij Kouwenhoven ook nauw samen met B&W te Amsterdam en worden zodoende altijd de juiste balusters gebruikt. Ook leveren wij  vele modellen smeedijzeren sierkettingen die aangebracht worden tussen de hardstenen balusters en ook vastgezet met lood. 

prachtig handwerkOok groter restauratiewerk word door ons niet geschuwd. Hierbij kunt u denken aan projecten als de restauratie van divers smeedwerk in theater Carré en in theater Tuschinski
Ook volledig door ons gerestaureerd is het hek rondom het beeld van Thorbecke op het Thorbeckeplein.

 

Gietijzer reparaties

Steeds meer specialiseren wij ons ook in herstel van gietijzer. Dit kan variëren van een kapot kachel rooster tot een gebroken baluster. Omdat gietijzer een bros materiaal is, is dit is zeer specialistisch werk. Per project wordt dan ook gekeken wat de mogelijkheden zijn. In onze werkplaats aan de Teerketelsteeg of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. informeren wij u graag over deze mogelijkheden.

Kouwenhoven B.V.
Teerketelsteeg 12-14
1012 TB Amsterdam
Telefoon: 020 - 624 77 19
Fax: 0299 - 37 28 43
Email: info@kouwenhoven.nl

Wij zijn aangesloten bij:

Ga naar boven